IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Перфектната прическа според формата на лицето

26 август 2021 08 30

Ето как да не сбъркате със следващата си промяна

Снимка: iStock

Звучи като банален цитат от Pinterest (и вероятно е така), но това е истината: Увереността е всичко, от което се нуждаете, за да си направите нова прическа. 

И макар да смятаме, че трябва да заложите на какъвто стил искате, няма нищо лошо да обърнете внимание на формата на лицето си преди да вземете решение за външния вид. Този подход ще ви помогне да привлечете вниманието към вашите уникални, великолепни черти на лицето, а също така може просто да ви даде спокойствие докато седите и чакате да видите крайния резултат. 

Затова събрахме най-добрите къси, средни и дълги прически за всяка форма на лицето. Даваме примери с известни личности, както и най-добрите стилни трикове за всяка прическа. 

Диамантена форма на лицето

Къса: Ако притежавате диамантена форма на лицето и искате къса прическа, заложете на стила "боб" с дължина до брадичката. Вземете пример от Кортни Кардашян, която наскоро направи подобна промяна и много добре подчерта лицето си. Според креативния директор Адриано Катид, този стил ще помогне за разширяване на външния вид на челюстта, създавайки хармония и стил във визията ви. 

Средна: Ако пък сте почитатели на средната дължина на косата, оформете я със силно изразена странична част. Вижте Дженифър Лопес, която по този начин помага за балансиране на пропорциите на този тип форма на лицето. Разделете косата си на неравномерни части, като по-дългата я изправите или пък я разрошите допълнително. 

Дълга: Разбира се, имаме предложение и за хората с дълга коса. Дълги къдрици или разделяне на път, като Меган Фокс, може да ви помогне за създаването на по-мек външен вид. "Характеристиките на тази форма на лицето са широките скули, тясното чело и тясната челюст, така че ще искате да омекотите тези изострени ъгли", обяснява Катид. 

Кръгла форма на лицето

Къса: За дамите с къса коса ще препоръчаме да изпробват пикси. "Ако искате да носите къса коса, направете я възможно най-къса", казва фризьорът Гарън пред InStyle. Допълва, че този стил прическа добавя височина на лицето и подчертава очите. 

Средна: Тези от вас, които са със средна дължина на косата, могат да заложат на малко по-дълъг боб, който е със заострени краища. Фризьорът Майкъл Лоло казва, че този стил е особено ласкав за хората с кръгла форма на лицето.

Дълга: Ако сте с дълга коса, погледнете към Селена Гомес, която е заложила на меки вълни в прическата. Според Катид, това добавя форма и рамкиране на лицето, което подчертава най-хубавите ви характеристики. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Сърцевидна форма на лицето

Къса: Равномерно подстригано пикси отстрани и по тила с къси слоеве отгоре като разрошената, къса прическа на Хали Бери, е чудесен пример за хората с къса коса. 

Средна: Прическа с дължина до ключицата с бретон и равномерни слоеве, привлича вниманието и добавя баланс във външния вид. Опитайте да оформите косата със сешоар, който е достатъчно мощен, за да намали времето за сушене и същевременно да остави косата мека, блестяща и без накъсване. 

Дълга: Майкъл Лоло препоръчва да опитате дълга прическа, която съдържа кичури чак до гърдите. "Определено мисля, че за жените с лица във формата на сърце, дължината е важна", казва той. Допълва, че е добре да имате кичури, които все пак да стигат само до брадичката, за да привлекат чат от вниманието към тази област. За да получите разрошените къдрици на Сиара, опитайте тексуриращ спрей или оставете косата си да изсъхне сама. 

Овална форма на лицето

Къса: Опитайте силно изразен лоб с малко рамкиране на лицето като Риана. "Тази форма на лицето е най-лесна за съчетаване с всякакъв вид прическа", казва Лоло пред InStyle. Тъй като тази прическа е леко скучна по природа, оставете естествената си текстура в стила и се придържайте към централната част. Ако имате къдрава коса, използвайте спрей, който да подобри къдриците и същевременно ще поддържа цялата коса хидратирана. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Средна: Слоевете на Кейт Мидълтън може да изглеждат винаги еднакви, но разликата е налице. Фините вариации в дължината предпазват кичурите от легнало положение на главата и помагат на косата да изглежда по-обемна. 

Дълга: Страничният бретон на Ема Стоун може да балансира овалните лица също толкова добре, колкото боб. По този начин обаче няма да загубите никаква дължина. Също така покривате зоната между линията на косата и веждите, премахвайки няколко сантиметра от лицето си. 

Квадратна форма на лицето

Къса: Късият боб на Камерън Диас с фин бретон увеличава фокуса и поставя вниманието върху скулите ви, а не върху челюстта ви. Преди сушене напръскайте косата си със спрей против топлинни щети. Това е особено важно, ако имате платинен цвят, подобен на този на Диас. 

Средна: Рехавите слоеве (които могат да бъдат постигнати и с бръснач) и лекият бретон като на Оливия Уайлд, подчертават брадичката. Фризьорът Гарен препоръчва да разделите косата си на несиметрични части, които също ще балансират квадратността на лицето. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde)

Дълга: Кичурите с дължина на ключицата и едва забележимия бретон на Джесика Симпсън е идеален стил за хората с квадратна форма на лицето. Избягвайте опростения вид с заострени краища. Вместо това опитайте нещо различно, като заметнете бретона назад или настрани, за да покажете цялата красота на лицето си. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари